Sekasin247

Tule mukaan vapaaehtoiseksi, jotta yksikään nuori ei jäisi pahan olonsa kanssa yksin!

Vapaaehtoisena kohtaat nuoria Sekasin-chatissa oman aikataulusi mukaan. Saat toimintaasi jatkuvan tuen chatin tiimiltä, joustavasti verkossa toteutettavan koulutuksen ja säännöllisesti tarjolla olevaa työnohjausta. Vapaaehtoiset tulevat Sekasin-chatin päivystäjiksi jäsenjärjestöjemme kautta. Kaikille päivystäjille tilataan rikosrekisteriote lasten kanssa toimimiseen.

Vapaaehtoisena Sekasin-chatissä

Chatin päivystäjä on turvallinen, anonyymi aikuinen, jonka tehtävänä on kuunnella ja kohdata chattiin tuleva nuori. Päivystäjän ei pidä (eikä hän voi) ratkaista kaikkia nuoren ongelmia, eikä hänen tarvitse olla mielenterveyden tai muiden keskusteluissa eteen tulevien aiheiden erityisasiantuntija. Koulutuksen aikana ja sen jälkeen on mahdollista tutustua erilaisiin tukimateriaaleihin, joissa on yksityiskohtaisempaa tietoa keskusteluissa usein esiintyvistä aiheista.

Saattaisit sopia Sekasin-päivystäjäksi, jos

Vapaaehtoisilta odotamme

Vapaaehtoisille tarjoamme

Sekasin-vapaaehtoisilta arvosana 5/5

Vapaaehtoiset arvioivat 2/2022 teetetyssä kyselyssä koulutusta, perehdytystä ja päivystyksen aikaista tukea:


"Chatissä on aina todella ihana tunnelma! Sinne on aina kiva tulla ja aina saa tukea kun sitä tarvitsee <3"
"Päivystystyö on ylittänyt kaikki odotukseni. Saan siitä itselleni uskomattoman hyvän tunteen sekä fyysisesti että henkisesti. Koen nuorten ja nuorten aikuisten kohtaamisen erittäin merkityksellisenä, ja yhteydenottajan tilanteesta riippumatta jokaisessa keskustelussa syntyy vähintäänkin kannattelua hetkessä, valoa tulevaan tai konkreettisia askelmia eteenpäin."
"Ihan mahtava ja suuresti palkitseva vapaaehtoistyön muoto etenkin jokaiselle mielenterveyden tukemisesta kiinnostuneille. Pelkkää hyvää sanottavaa ja voisin ehdottomasti suositella muille toiminnasta kiinnostuneille :)"

Lue lisää Sekasin-vapaaehtoistoiminnasta ja MIELI ry:n ja SPR:n sivuilta.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, klikkaa “Hae Sekasin-vapaaehtoiseksi". Jos sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä: vapaaehtoistoiminta@sekasin.fi

Harjoittelijaksi Sekasin-chattiin?

Sekasin-chatissa on jatkuva haku opiskelijoille, mutta harjoittelupaikat ovat suosittuja ja ne menevät usein nopeasti. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä! Täytä hakemus täällä.